Design, duurzaamheid en keuzevrijheidLees meer
Bekijk de 3d-voorstelling en neem een kijkje in het fantastische woonconcept Kubusvilla. Stap naar binnen, dwaal rond in het huis, geef uw meubels in gedachten vast een plekje en fantaseer over uw woontoekomst: Kubusvilla maakt deze droom werkelijkheid!

Klimaatvloeren

In Nederland zijn klimaatvloeren ook al te vinden in kantoren, scholen en grote publieke gebouwen en vindt het steeds meer zijn weg naar woonhuizen.
Professor Hans Cauberg van de TU Delft legt uit hoe het werkt: ,,Iedereen die wel eens in een huis in een zuidelijk, warm land is geweest weet hoe aangenaam koel het daar binnen kan zijn, terwijl de hoge buitentemperaturen het leven op straat bijna ondraaglijk maken. Hoewel de luchttemperatuur relatief hoog is, is de gevoelstemperatuur in deze huizen zeer aangenaam. Dit komt doordat de gevoelstemperatuur een gemiddelde is van de stralingstemperatuur en de luchttemperatuur. De massieve keramische muren (die de stralingstemperatuur bepalen) hebben een dempende werking op de luchttemperatuur. In de winter werkt dit principe precies andersom. De koude luchttemperatuur wordt dan getemperd door de hogere stralingstemperatuur van de bouwmassa. Een vergelijkbaar effect valt te verkrijgen door het activeren van de betonmassa met de VBI Klimaatvloer. Dit gebeurt door in het daarin aanwezige leidingstelsel naar behoefte warm of koud water te pompen.” En net als de vloeren hebben ook de massieve keramieke binnenmuren van Kubusvilla deze thermische eigenschappen.

 

 Klimaatvloeren

 
Betonkernactivering in uw vloer is dus een heel bewuste, duurzame keuze die zorgt voor een tochtvrij en gelijkmatig binnenklimaat met een zelfregulerend vermogen.
 
Kubusvilla plaatst VBI Klimaatvloeren die slim gebruikmaken van betonkernactivering en daardoor zorgen voor een energiezuinige woning en comfortabel binnenklimaat. Lees meer