Design, duurzaamheid en keuzevrijheidLees meer
Bekijk de 3d-voorstelling en neem een kijkje in het fantastische woonconcept Kubusvilla. Stap naar binnen, dwaal rond in het huis, geef uw meubels in gedachten vast een plekje en fantaseer over uw woontoekomst: Kubusvilla maakt deze droom werkelijkheid!

Dakbedekking

Het platte dak van uw Kubusvilla wordt bedekt met een Energydak: een geweldig, innovatief systeem dat de energie van zonnewarmte opslaat in een soort van kunststof lamellen die in de dakconstructie zijn verwerkt.
 
Deze zogenoemde collectoren zijn gevuld met leidingen waar een water/glycoloplossing doorheen loopt, die warmte aan het dakvlak onttrekken en als bijkomend voordeel het dak koelen.
Energydak werkt op basis van zonnewarmte die in de collectoren wordt opgevangen en via een warmtewisselaar in de boiler of aan de warmtepomp wordt afgegeven. De warmte kan worden gebruikt voor het opwarmen van tapwater en voor het op peil houden van de temperatuur van ondergrondse bron van de warmtepomp.
 
 
 
Goed samen met warmtepomp
Het Energydak levert veel voordeel in combinatie met de warmtepomp. In het project Velmolen Buiten (een duurzame nieuwbouwwijk in Uden) is bewezen dat Energydak bijdraagt aan een efficiëntere werking van de warmtepomp. In Nederland wordt een woning op jaarbasis twee keer zoveel verwarmd als gekoeld. Dat betekent dat er jaarlijks meer warmte aan de bron (waarmee de warmtepomp werkt) wordt onttrokken dan toegevoegd. Dat verstoort de zogenoemde thermische balans van de bron: deze kan op termijn niet voldoende herstellen en raakt ‘op’. Een bron kan geholpen worden bij herstel door er naar behoefte extra warmte of kou aan toe te voegen. Dat gebeurt dankzij Energydak via een regeling die de brontemperatuur meet en op basis daarvan bepaalt of, en zo ja hoeveel, warmte of kou er aan de bron moet worden afgegeven. Daardoor functioneert de warmtepomp efficiënter en dat bespaart energie.
 
PoerFLEX
 
Zonnepanelen
Ook extra voordelig qua energieverbruik zijn enkele ultradunne en flexibele zonnepanelen die op het Energydak worden geplaatst. Energie halen uit zonlicht is een geniaal concept. Dat wordt op een fantastische manier doorvertaald en uitgevoerd dankzij deze flexibele, platte zonnepanelen op het dak van uw Kubusvilla. Een milieuvriendelijke, bewuste keuze bij de bouw van Kubusvilla die ook nog eens goed is voor de portemonnee. Doordat de modernste, nieuwste soort zonnepanelen niet meer hellend, maar ook plat geplaatst kunnen worden, kunnen ze volkomen vlak op het Energydak worden aangebracht. Daardoor hebben ze een hoger rendement (dat betekent meer vermogen voor u) en zijn door de platte plaatsing ook nog eens mooi onzichtbaar.
 
Op het dak van uw Kubusvilla komt het Energydak en de Power Flex BIPV zonnepanelen van Oranje Dak
 
 
Terug naar 'Energiezuinig'